De Dutch Diving Helmet.
De Dutch Diving Helmet is ontwikkeld met behulp van de nieuwste computer technologie op het gebied van cad-cam ontwerp. Uitgangspunt was om te komen tot de ontwikkeling van een veilige, comfortabele duikhelm waarmee iedereen een kijkje onder water zou kunnen nemen. Nu dat proces achter de rug is willen wij U graag kennis laten maken met de Dutch Diving Helmet, die ongetwijfeld voor een revolutie binnen het onderwater-toerisme gaat zorgen.


De helm is ergonomisch vormgegeven zodat deze bijna iedereen past. De vormgeving helpt de lucht binnen en het water buiten houden, ook al  buigt de duiker in lichte mate voor-, zij- of achter-waarts. Verder zorgt de vormgeving voor een comfortabel en veilig gebruik zodat de deelnemer echt kan genieten tijdens zijn of haar onderwater wandeling.


Door gebruik te maken van brons wordt een lange levensduur gegarandeerd. De helm wordt uit één stuk gegoten en weegt boven water ongeveer 24 kilogram. Onder water weegt de helm slechts een paar kilogram. De deelnemer wordt door het gewicht van de helm in geringe mate naar de bodem geduwd, er is geen extra gewicht nodig.
De vensterbehuizingen bevatten sterke acryl glazen die voorzien zijn van een krasbestendige  toplaag. De glazen zijn makkelijk te vervangen doordat zij met O-ringen afgedicht worden. De binnenzijde van de helm wordt voorzien van 4 lagen twee-componentenlak.

Communicatie.
Voor de communicatie gebruiken wij een moderne Amron duikradio. Hierdoor is direct contact met de duiker mogelijk.

De umbilical.
Voor de communicatie en lucht gebruiken wij een moderne en gekeurde luchtslang. Deze kan aangesloten worden op zowel de duikpomp als de luchttrolley.

Luchtvoorziening.
Er zijn verschillende opties: duikerspomp, duikfles met reduceer en een luchttrolley. De duikerspomp zorgt voor veel bekijks en geeft een nostalgisch gevoel. De andere twee luchtvoorzieningen zijn gemakkelijk in gebruik. Aansluiten, reduceer open draaien en de lucht stroomt naar de duikhelm.

www.dehelmduiker.com 2014