International shallow water helmet diving meeting

Zoals eerder beschreven is zijn er ruwweg twee soorten duikhelmen: de gesloten systemen met een bijbehorend duikpak zoals de Siebe Gorman en de open systemen zonder duikpak zoals de Dutch Diving Helmet. Deze laatstgenoemde categorie wordt ook wel shallow water duikhelm genoemd.

Sinds 2006 hebben wij reeds tweemaal een meeting gehouden in Monte Mare te Rheinbach waarbij voor het grootste gedeelte met dergelijke open duikhelmen werd gedoken. Enkele gebruikte helmen zijn de bronzen Dutch Diving Helmet, gietijzeren Snead, koperen Miller Dunn style I en een kunststof Aqua bell. Daarnaast hadden we de beschikking over een Siebe Gorman, een “halve” Russische duikset en enkele nostalgische dubbelslangs automaten en rebreathers.

Het doel van de bijeenkomst was niet alleen plezier maken, maar het bij elkaar brengen van verzamelaars en hun duikhelmen en deze te gebruiken. Door koppelingen op elkaar af te stemmen was iedereen in staat om met de eigen helm te duiken ook al beschikt men niet over de luchtslangen en luchttoevoer. Het is een ideale manier om het netwerk uit te breiden en elkaar beter te leren kennen.

Wij streven ernaar dit evenement te continueren. Mocht u zelf een shallow water duikhelm hebben en deel willen nemen aan het evenement, neem dan gerust contact op met Kees de Jonge
Het mailadres is:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hieronder volgt een kleine impressie van de evenementen.

Het volgende evenement staat gepland voor 2013.

www.dehelmduiker.com 2014