Als duikers zeggen dat ze een dagje naar Monte Mare gaan en dan bedoelen ze het duikparadijs in Rheinbach. Rheinbach ligt op 1,5 uur rijden vanaf Venlo. Het complex in Monte Mare bestaat uit een instructiebad, golfslagbad, sauna en wellness gedeelte, zwembadrestaurant, diverse buitenbaden en voor ons als duikers is er een duikwinkel en duikbad. In de winkel kan men materialen kopen en huren en er worden PADI opleidingen gegeven. Op dit moment mogen de eerste twee buitenwater modules in het duikbad afgenomen worden en in de toekomst beschikt men over een buitenwaterlocatie direct grenzend aan het Monte Mare complex. Een ideale start dus om op een locatie het hele brevet te behalen.


Een plezierige bijkomstigheid is dat de opzet van het complex ideaal is voor een familie-uitstapje. Niet duikende partners en kinderen zijn van harte welkom!

Beschrijving duikbad:
Meer dan 2 miljoen liter water van 28 graden met een diepte van 10 meter.
Onderwater decoratie en objecten zoals een gezonden schipswrak, een schatbewaarder en een grot cq labyrint systeem. Drie trainingsdiepten. Diverse doorgangen van 1 meter doorsnede ten behoeve van grotduikoefeningen

Helmduiken in Monte Mare:
Monte Mare is niet alleen geschikt voor het sportduiken, ook voor het helmduiken is het bad zeer geschikt. Wij zijn er regelmatig te gast met de Dutch Diving Helmet (zowel met als zonder specialty)

We komen superlatieven tekort om dit geweldige bad te beschrijven, afbeeldingen spreken voor zich….

 

klik op afbeelding voor link

Belangrijk:
Voor monte Mare is een medische keuring verplicht. Voor leeftijd tot 40 jaar geldt een tweejaarlijkse keuring, voor leeftijd boven 40 jaar geldt een jaarlijkse keuring. Een “eigen verklaring” die niet is ondertekend en gestempeld door een arts is onvoldoende! Het overleggen van een brevet is verplicht. Raadpleeg voor verdere informatie de website van Monte Mare.

Prijzen:
4 uurskaart op maandag tot en met vrijdag:  29 euro
4 uurskaart zaterdag of zondag;  39 euro
Hele dag zaterdag of zondag:    49 euro
De prijzen zijn inclusief toegang tot alle baden en inclusief de sauna en het wellness gedeelte. Gevulde duikflessen en lood is tevens inbegrepen.
Bij groepen vanaf 10 personen geldt er een korting van 25%.

Prijzen t.b.v. het helmduiken:
Zie de pagina prijzen en agenda.

Hotel:
Op een afstand van 2 kilometer is het NH Hotel gevestigd. Een goed hotel voor zeer billijke prijzen. Het ontbijtbuffet is erg goed.

Klik op de afbeelding voor de link.

 

www.dehelmduiker.com 2014